Vitaverda Natuurlijk Moestuinieren
Alles Natuurlijk geteeld zonder chemische gewasbescherming en andere niet natuurlijke stoffen
Vitaverda natuurlijke groentezaden en advies
Gespecialiseerd in het kweken van groente op een natuurlijke manier!

Vitaverda kweekt op een kleinschalige manier groentezaden, met vooral oudere soorten die zich door de jaren heen hebben bewezen. Al onze groentezaden zijn zaadvast, en vrij van manipulatie. Ons assortiment groentezaden bestaat uit: blad, knol, en stengen gewassen, kruidenzaden, paprika, peper en tomaten zaden. En zeker heel belangrijk: zaden van diverse bloemen die een gunstige samenwerking aangaan met onze groente (combinatieteelt), nuttige insecten aantrekken en plagen en schimmels helpen voorkomen.

Vitaverda is een bedrijf dat groenten kweekt met respect voor de natuur! Er wordt gezaaid op de ritmen van de natuur en bemest wordt uit eigen kringloop. Tevens wordt er gewerkt met plantversterkers, gewonnen uit gieren en aftreksels van planten. Wij streven naar een zo natuurlijk mogelijk teelt van groentezaden, bloemen en planten. Wij gebruiken bij voorkeur het woord 'natuurlijk' omdat bij een gezonde teelt van groentezaden en kruiden meer komt kijken dan enkel 'biologische' geteelde groentezaden. Natuurlijk staat voor het totale plaatje van telen met de natuur! Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit en kiemkracht. Hierdoor bent u zeker van een succesvolle start in het seizoen.

Naast een groot assortiment groentezaden kunt u bij Vitaverda ook terecht voor informatie over het voorkomen en biologische bestrijding van ziekte en plagen in de teelt van groente, bloemen en fruit. Ook is er veel te lezen over het maken van een teeltplan, organisch leven in onze bodem en het gebruik van compost en voedingsstoffen. Want alles begint bij een goede bodemvruchtbaarheid. Bezoek onze site of kom langs in onze winkel / kwekerij te Maasbracht (Limburg).

Voor iedereen die begint met tuinieren heb ik een aantal interessante tips op een rijtje gezet:
- Hoe begin ik een moestuin
- Hoe moet ik bemesten en wat zijn meststoffen
- Zaai kalender / agenda
- Zaaien & Uitplanten
Kijk links op onze website in de tabbladen voor meer informatie over de biologische bestrijding van ziekte en plagen in de teelt van groente en fruit gewassen. Ook een uitvoerige beschrijving en foto's van de ziekten en plagen die kunnen voorkomen in de teelt van groent. Rechts van deze pagina staat een kopje: Planten aftreksels & gier maken hier staat uitvoerig beschreven hoe u zelf biologische gewasbeschermingsmiddelen kunt maken tegen insecten en schimmels. Zodat de gewassen minder vatbaar worden voor plagen en vitaler worden. Per gewas wordt beschreven wat u mogelijk kunt verwachten. Rechts onder het kopje: Ziekte en plagen biologisch bestrijden wordt alles van bodem tot schimmels en insecten beschreven en wat je eraan kunt doen.

Bij vragen over ziektes en plagen in uw moestuin of tuin, ben niet bang om contact met ons op te nemen. Stuur ons een mail of kom langs in onze winkel.
Vitaverda biologische groentezaden en advies
Natuurlijk gekweekte groenteplanten beschikbaar!
Groenteplanten zijn beschikbaar in het seizoen vanaf half april t/m half juli. klik Hier
Gezamenlijke moestuin initiatief met 12 gezinnen
In 2022 is Vitaverda samen met verschillende andere enthousiaste tuiniers een gezamenlijke moestuin project gestart. Het initiatief is non-profit! en de bedoeling is gezamenlijk 'gezonde' groente te verbouwen en te verwerken met als doel; een betere verbinding op te bouwen met elkaar en de natuur.
gezaamelijke moestuin met 10 gezinnen vitaverda groentezaden biologisch advies
 • 1 -

  Paprika zaden

 • 2 -

  Zaden van Knolselderij

 • 3 -

  Courgette zaden

 • 4 -

  Zaden van diverse Bonen

 • 5 -

  Diverse zaden van Tomaten

 • 6 -

  diverse zaden van vlees tomaten

 • 7 -

  zaden van Ridderspoor - Delphinium

 • 8 -

  Diverse (wilde) Bloemenzaden

 • 9 -

  Fleskalebassen en Pompoen zaden

 • 10 -

  Groot assortiment zaden van Chili-Peper