Grondmonster en Bodemanalyse voor uw Moestuin

Ook benieuwd naar de bodemgesteldheid van uw moestuin? Laat dan uw bodem testen op soort bodem, zuurgraad en organische stof, en ontvang een bodemanalyse met bemestingsadvies! Neem ongeveer 0,5kg aarde mee en kom naar de winkel.Laat uw bodem testen op vitaliteit!
Om een inzicht te krijgen van de kwaliteit van uw bodem is het goed deze te laten testen. De belangrijkste 2 factoren voor een gezonde bodem zijn de pH (potentiële waterstof) en de fracties zand/leem/klei en organische stof. Wij kunnen voor u een analyse doen die in hoofdlijnen weergeeft hoe de gesteldheid van uw bodem er uitziet.

Waarom uw bodem laten testen?
zuurgraat en opname hoofd en sporenelementen
Voordat u gaat beginnen aan het nieuwe seizoen is het goed om te weten hoe het met de vitaliteit van uw bodem is? de beste periode van testen van uw bodem is in de periode van november t/m april. Het belangrijkste om te weten is welke zuurgraad (pH) de bodem heeft. De pH bepaald de opnamen van elementen als Stikstof (N), Fosfaten (P), Kalium (K), Magnesium (MgO). De hoeveelheid klei / organische stof bepaalt of de bodem instaat is de mineralen vast te houden, bij een laag organisch stofgehalte spoelen de elementen snel uit. Als de pH te laag is moet er worden bekalkt en bemest. Bij de grondanalyse zit een bemestingsadvies voor uw tuin.

Kom naar onze winkel en neem mee:
- 500gr bodem (zonder plantendelen)
Verzamel een beetje aarde op diverse plaatsen van de door u te testen perceel, verzamel de bodem uit de teeltlaag 0-15cm diep.
- Zorg dat de bodem vochtig blijft!

Wat weet u na de bodemanalyse:
- De pH (zuurgraad)
- % organische stof
- Soort grond (zand/leem/klei/veel/löss)
- Bemestingsadvies

Benieuwd naar de bodemgesteldheid van uw moestuin? Kom naar onze winkel en laat uw bodem testen!
De kosten voor deze analyse bedragen €25,-