Wie is Vitaverda?

Er is een groeiende interesse in het zelf kweken van groente op een natuurlijk / biologische manier. Vitaverda is gespecialiseerd in de kweek van natuurlijke zaadvaste groentezaden, vrij van genetische manipulatie.


Vitaverda beschikt over een uitgebreide kennisbank met afbeeldingen over ziektes en plagen en de natuurlijke bestrijding of het voorkomen ervan. Vitaverda wil iedereen ondersteunen met natuurlijke groentezaden uit eigen kweek en selectie. Ons assortiment bestaat uit groentezaden, paprika, tomaten, bloemen en kruidenzaden. Er wordt gelet op de kiemkracht en de kwaliteit van het zaad, want alles beging bij goed zaad! Een succesvolle moestuin begint bij goed groentezaad en een gezonde bodem, (daarover meer in het menu rechts op deze site). Door elke 2 jaar alle groentezaden te verversen behouden we de hoogst mogelijke kwaliteit en kiemkracht. Hierdoor bent u zeker van een goede kiemkracht en een succesvolle start in het seizoen.

De betekenis van de naam Vitaverda?
Vitaverda: 'Vita' is afgeleid van het woord Vitaal en 'Verda' is Latijn voor Groen.


Vitaverda opgericht door Peter Houben is al enkele jaren gespecialiseerd in de kweek van natuurlijke groentezaden, kruiden en bloemenzaden. Vitaverda werkt op een natuurlijke biologische manier. Dit houd in dat er gezaaid wordt op de ritmen van de natuur en dat zoveel mogelijk bemest wordt uit eigen kringloop. Vitaverda werkt ook met preparaten van plantendelen in de vorm van aftreksels en gieren, om gewassen te versterken. Wij gebruiken bij voorkeur het woord 'natuurlijk' omdat bij een gezonde teelt van zaden veel meer komt kijken dan enkel 'biologische' geteelde groentezaden. Natuurlijk staat voor het totale plaatje van telen met de natuur! Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit en kiemkracht. Hierdoor bent u zeker van een succesvolle start in het seizoen.

Naast onze groentezaden kunt u bij Vitaverda ook terecht voor informatie over voorkomen, versterken en biologische bestrijding van ziekte en plagen in de teelt van groente en fruit. Ook is er veel te lezen over het maken van een teeltplan, bodemleven en het gebruik van compost en voedingsstoffen. Al onze informatie en foto's op deze site is uit eigen ervaring teelt. Want alles begint bij een goede bodemvruchtbaarheid. Bezoek onze site of kom langs in onze winkel / kwekerij te Maasbracht (Limburg).

Voor iedereen die begint met tuinieren heb ik een aantal interessante tips op een rijtje gezet:
- Hoe begin ik een moestuin?
- Hoe moet ik bemesten en wat zijn natuurlijke meststoffen
- Zaai kalender / agenda
- Zaaien & Uitplanten
- Hoe maak je gieren en aftreksels als gewasversterker of gewasbeschermingsmiddel?


Kijk op onze website voor meer informatie over diverse ziekte en plagen in de teelt van groentegewassen. Op deze site (rechts van deze site: Ziekte en plagen biologisch bestrijden) wordt per groente een uitvoerige beschrijving en afbeeldingen getoond van diverse ziekte en plagen die kunnen voorkomen in het desbetreffende gewas. Rechts van deze pagina staat een kopje: Planten aftreksels & gier maken hier staat uitvoerig beschreven hoe u zelf biologische / natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen kunt maken om planten te versterken of insecten en schimmels te bestrijden.
 
Bij vragen over ziektes en plagen in uw moestuin of tuin, ben niet bang om contact met ons op te nemen. Stuur ons een mail of kom langs in onze winkel.

 
Vitaverda-Hex-Garden-festival-tuinbeurs-september-2022
vitaverda biologische groenteplanten