Wie is Vitaverda?

Er is een groeiende interesse in het zelf kweken van groente op een natuurlijk / biologische manier. Vitaverda is gespecialiseerd in de kweek van groente, -planten en zaden, vrij van genetische manipulatie. Ook bied Vitaverda een moestuin cursus aan van 11 lessen waarin u alles wordt geleerd wat belangrijk is te weten als u gaat beginnen met tuinieren.


Vitaverda wil iedereen ondersteunen met het beginnen van een eigen moestuin met zaden, planten en kennis. Ons assortiment bestaat uit diverse groente, bloemen en kruiden. Een succesvolle moestuin begint bij goed uitgangsmateriaal en een gezonde bodem, (daarover meer in onze moestuin cursus en het menu links op deze site). Ook beschikt Vitaverda over een uitgebreide kennisbank met afbeeldingen over ziektes en plagen en de natuurlijke bestrijding of het voorkomen ervan.

De betekenis van de naam Vitaverda?
Vitaverda: 'Vita' is afgeleid van het woord Vitaal en 'Verda' is Latijn voor Groen.


Vitaverda werkt op een natuurlijke biologische manier. Dit houd in dat er gezaaid wordt op de ritmen van de natuur en dat zoveel mogelijk bemest wordt uit eigen kringloop. Vitaverda werkt ook met preparaten van plantendelen in de vorm van aftreksels en gieren, om gewassen te versterken. Wij gebruiken bij voorkeur het woord 'natuurlijk' omdat bij een gezonde teelt veel meer komt kijken dan enkel 'biologische' geteelde groente. Natuurlijk staat voor het totale plaatje van telen met de natuur! Wij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit en kiemkracht. Hierdoor bent u zeker van een succesvolle start in het seizoen.

Daarnaast kunt u bij Vitaverda ook terecht voor informatie over het voorkomen van groeistoringen, het versterken van gewassen en de biologische bestrijding van ziekte en plagen in de teelt van groenten. Ook is er veel te lezen over het maken van een teeltplan, bodemleven en het gebruik van compost en voedingsstoffen, zie onze moestuin cursus voor meer informatie en kennis over moestuinieren. Al onze informatie en foto's op deze site zijn uit eigen archief. Want alles begint bij een goede bodemvruchtbaarheid. Bezoek onze site of kom langs in onze winkel / kwekerij te Maasbracht (Limburg).

Voor iedereen die begint met tuinieren heb ik een aantal interessante tips op een rijtje gezet:
- Hoe begin ik een moestuin?
- Hoe moet ik bemesten en wat zijn natuurlijke meststoffen
- Zaai kalender / agenda
- Zaaien & Uitplanten
- Hoe maak je gieren en aftreksels als gewasversterker of gewasbeschermingsmiddel?


 
Bij vragen over ziektes en plagen in uw moestuin of tuin, ben niet bang om contact met ons op te nemen. Stuur ons een mail of kom langs in onze winkel.

 
Vitaverda-Hex-Garden-festival-tuinbeurs-september-2022
vitaverda biologische groenteplanten