Moestuin Cursus
 

Als u interesse heeft in onze moestuin cursus kunt zich aanmelden voor de infoavond moestuin cursus, door ons een mail te sturen met uw gegevens. Wij zullen u dan een uitnodiging sturen voor een van onze informatiebijeenkomsten geplant op:
- dinsdag 16 januari - Nog enkele plaatsen
- dinsdag 23 januari - Nog plaats
- woensdag 24 januari - Nog enkele plaatsen
Tijd: van 19:00-21:00uur  -  Locatie: Kerkstraat 30 Maasbracht. Laat in de mail even weten aan ons welke avond u het beste uitkomt. Deze uitnodiging is geheel vrijblijvend en geeft u de gelegenheid vragen te stellen en een idee te krijgen wat onze moestuin cursus u te bieden heeft.

 

Informatie:

Hoe begin ik met het kweken van Groente?
Leer de basis regels en vaardigheden begrijpen die belangrijk zijn voor het beginnen van jou eigen moestuin. Stap voor stap worden alle onderdelen uitgelegd te beginnen bij de juiste bodem voorbereiding tot aan de laatste werkzaamheden voor de winterrust. De basis van onze lessen vinden we in de traditionele manier van moestuinieren met invloeden uit de permacultuur. Beide manieren van tuinieren zijn een aanvulling op elkaar. Het doel van de moestuin cursus is dat je op een natuurlijke (biologische) manier in staat bent je eigen groente te zaaien, planten, verzorgen en bewaren.Moestuin-cursus-Groene-Vingers-Vitaverda

Wat zit bij de cursus inbegrepen:
Elke cursist krijgt een klapper met theorie mee naar huis, dat dient als naslagwerk, met teeltplannen, zaai kalender, gewasbehoefte tabel, recepten voor het maken van plantversterkers en nog veel meer. Ook inbegrepen is een pakket met groenten en bloemenzaden die jullie mogen gebruiken in jullie eigen moestuin, een insectenloep voor het determineren van insecten en schimmels en ook inbegrepen zijn de weckglazen die we gebruiken in het onderdeel wecken en bewaren.

In de lessen wordt onder andere behandeld:
- Hoe maak je een teelplan.
- Gewasbehoefte bepalen
- Bodem gesteldheid opbouw van de bodem
- Bod
emschimmels
- Boden moeheid
- Bemesting en voedingselementen
- Waterkringloop
- Gewascombinaties
- Zaaien en verspenen / zaai kalender
- Ziekte en plagen herkennen
- Onderhoud en onkruidbeheersing
- Wecken en bewaren
- Tuingereedschap gebruiken en verzorgen
- Het gebruik van groenbemesters
- Winter klaarmaken van de tuin
- Composteren
- En nog veel meer


moestuincursus_vitaverda_maasbracht_limburg

Opzet van onze lessen
De lessen zullen bestaan uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk.
Natuurlijk leer je niet moestuinieren op een middag, Dus is de opzet van Vitaverda u over 11 lessen elke 3 weken van maart tot oktober elke fase van de moestuin te laten zien. Hoe begin je met het land voor te breiden, het zaaien en planten tot de oogst en verwerking t/m het winterklaar maken van de moestuin.

Parallel aan de lessen is het fijn als u thuis ook een moestuin begint, (dit is niet perce noodzakelijk maar kan wel een belangrijke bijdrage leveren aan je vaardigheid in het moestuinieren). ook is er dan de mogelijkheid tijdens de lessen vragen te stellen met problemen waar je tegenaan loopt in je eigen moestuin.

Met 11 lessen om de 3 weken is onze mening dat je goede basis geleerd krijgt die je in de gelegenheid stelt zelf thuis met succes je eigen groente te telen en te verwerken.

Meer informatie
Wil je meer informatie over onze moestuin cursus aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
Bel of mail naar: Tel: 0475 468147  -  Email:  vitaverda@xs4all.nl


Peter Houben moestuincursus vitaverda maasbracht