Vitaverda voor een Natuurlijk moestuin
Alles natuurlijk geteeld zonder chemische gewasbescherming en andere chemische stoffen
!! Preiplanten zijn nu beschikbaar!!
  • 1 -
  • 2 -
  • 3 -
  • 4 -
  • 5 -
Voor welke diensten kun je bij Vitaverda terecht
Gespecialiseerd in de kweek van groenteplanten, zaden en het geven van moestuin cursussen op een natuurlijke manier!
 
Bij ons kunt u terecht voor diverse groentezaden en planten. Kom ook bij ons langs voor een bodemanalyse met bemestingsadvies. De kwekerij en winkel is gelegen in Maasbracht en is elke zaterdag geopend voor de aankoop van uw groente en bloemenzaden als ook voor het beantwoorden van al uw vragen omtrent de moestuin.
vitaverda-groentezaden-groenteplanten
Bij Vitaverda kunt u ook terecht voor informatie over groeiproblemen in de moestuin. Maar ook voor een bodemanalyse / grondmonster met bemestingsadvies kun je bij Vitaverda terecht. Informeer naar onze moestuin cursus waar alle aspecten van het tuinieren onder de aandacht komen met o.a. veel aandacht voor het maken van een teeltplan, vruchtwisseling, organisch leven in onze bodem en het gebruik van compost en voedingsstoffen. Want alles begint bij een goede bodemvruchtbaarheid. Graag nodigen wij u uit voor onze moestuin cursus. Op de deze pagina: Moestuin-cursus vind u meer informatie.

Kijk links op onze website in de tabbladen voor meer informatie met tips en advies voor het starten van een moestuin. en advies voor de biologische bestrijding van ziekte en plagen in de teelt van groente en fruit gewassen. Ook een uitvoerige beschrijving en foto's van de ziekten en plagen die kunnen voorkomen in de teelt van groent. Rechts van deze pagina staat een kopje: Planten aftreksels & gier maken hier staat uitvoerig beschreven hoe u zelf biologische gewasbeschermingsmiddelen kunt maken tegen insecten en schimmels. Zodat de gewassen minder vatbaar worden voor plagen en vitaler worden. Per gewas wordt beschreven wat u mogelijk kunt verwachten. Rechts onder het kopje: Ziekte en plagen biologisch bestrijden wordt alles van bodem tot schimmels en insecten beschreven en wat je eraan kunt doen.

Bij vragen over de moestuin, ben niet bang om contact met ons op te nemen. Stuur ons een mail of kom langs in onze winkel.
Natuurlijk gekweekte groenteplanten beschikbaar!
Groenteplanten zijn beschikbaar in het seizoen vanaf half april t/m half juli. klik Hier
Gezamenlijke moestuin initiatief met 12 gezinnen
In 2022 is Vitaverda samen met verschillende andere enthousiaste tuiniers een gezamenlijke moestuin project gestart. Het initiatief is non-profit! en de bedoeling is gezamenlijk 'gezonde' groente te verbouwen en te verwerken met als doel; een betere verbinding op te bouwen met elkaar en de natuur.
gezaamelijke moestuin met 10 gezinnen vitaverda groentezaden biologisch advies