Snijselderie |
Selderij is een geurige groente, waarvan de stengels en het jonge blad worden gegeten. Rijk aan voedingsstoffen. Selderij is een ?lichtkiemer?, en mag dus niet te diep gezaaid worden. Bovendien verloopt de kieming traag, en kan tot wel 3 weken duren. Groenselderij heeft duidelijk meer groeikracht dan bleekselderij. Selderij vraagt een krachtige humeuze grond. |
gewas | Blad-Stengelgewassen |
Naam | Snijselderie |
Naam 2 | Latijn: Apium graveolens |
product nummer | 10064 |
omschrijving | Selderij is een geurige groente, waarvan de stengels en het jonge blad worden gegeten. Rijk aan voedingsstoffen. Selderij is een ?lichtkiemer?, en mag dus niet te diep gezaaid worden. Bovendien verloopt de kieming traag, en kan tot wel 3 weken duren. Groenselderij heeft duidelijk meer groeikracht dan bleekselderij. Selderij vraagt een krachtige humeuze grond. |
eenheid | zaad |
zaai | Voorzaaien begin maart onder glas in zaaibalje en later verspenen. Eind mei, begin juni uitplanten op 40 bij 40cm. De bladeren/stengels kunnen vanaf augustus gegeten worden, planten zijn niet winterhard. |
zaai-plant-oogst | |
zaai-plant afstand | rijen 40cm uit elkaar en planten om de 40cm |
standplaats | volle zon |
bodem | Alle grond soorten |
hoogte | 40cm |
ziekten en plagen | hartrot, wantsen, bladvlekken |
prijs | € 2,65 |
Aantal | |
| bestel |