Snijbiet-Roter-Vulkan |
Het blad van de snijbiet is groot, mals en eetbaar als spinazie, maar dan met een structuur die iets steviger is, meer zoals andijvie. De bladribben zijn ook eetbaar. De bladribben zijn knapperig. Soms kan snijbiet een heel klein bittertje bevatten afhankelijk van het ras en de omstandigheden. Daarnaast kan de teelt bijna niet mislukken, ze is niet erg ziektegevoelig, en ze levert van de late lente tot ver in de herfst constant een goede opbrengst, gesneden van dezelfde planten. In een zachte winter en in de kas of platte bak kun je er soms zelfs in de winter nog van oogsten. Je komt snijbiet eigenlijk nooit in de supermarkt of bij de groenteman tegen; geen idee waarom eigenlijk (ouderwets, niet lang houdbaar?). Je kunt snijbiet koken (als spinazie en andijvie), maar ook stoven, gerechten met roerbak, in salades, pasta?s, hartige taarten, etc.. Voor stoven en koken; de bladribben hebben iets langer nodig om gaar te worden dan het blad. Een veelzijdige groente dus. |
gewas | Blad-Stengelgewassen |
Naam | Snijbiet-Roter-Vulkan |
Naam 2 | Latijn: Beta vulgaris |
product nummer | 10044 |
omschrijving | Het blad van de snijbiet is groot, mals en eetbaar als spinazie, maar dan met een structuur die iets steviger is, meer zoals andijvie. De bladribben zijn ook eetbaar. De bladribben zijn knapperig. Soms kan snijbiet een heel klein bittertje bevatten afhankelijk van het ras en de omstandigheden. Daarnaast kan de teelt bijna niet mislukken, ze is niet erg ziektegevoelig, en ze levert van de late lente tot ver in de herfst constant een goede opbrengst, gesneden van dezelfde planten. In een zachte winter en in de kas of platte bak kun je er soms zelfs in de winter nog van oogsten. Je komt snijbiet eigenlijk nooit in de supermarkt of bij de groenteman tegen; geen idee waarom eigenlijk (ouderwets, niet lang houdbaar?). Je kunt snijbiet koken (als spinazie en andijvie), maar ook stoven, gerechten met roerbak, in salades, pasta?s, hartige taarten, etc.. Voor stoven en koken; de bladribben hebben iets langer nodig om gaar te worden dan het blad. Een veelzijdige groente dus. |
eenheid | zaad |
zaai | Zaaien: maart - augustus, plantafstand 20x15 cm. Gebruik ca. 15 zaden per strekkende meter. Oogst: Snijbiet 'Five Colours' kan vanaf mei meerdere malen gesneden worden, tot laat in de herfst. |
zaai-plant-oogst | |
zaai-plant afstand | direct zaaien in de vollegrond op rijen van 40cm afstand en in de rij 5 tot 10cm |
standplaats | volle zon |
bodem | alle grondsoorten |
hoogte | 50cm |
ziekten en plagen | bietenkevertje, bietenvlieg, luizen, bietencysteaaltje, slakken, bladvlekken, schurft, wortelbrand, botrytis |
prijs | € 2,65 |
Aantal | |
| bestel |